Midden-Drenthe gaat komend jaar dubbele aantal Oekraïense vluchtelingen opvangen

08 okt , 16:43 Nieuws
istock vluchtelingen scaled
Belarus, Gomul, November 21, 2015. Streets of the town. Reconstruction. Tired women are sitting in the cold. Refugees. Refugees
BEILEN - De gemeente Midden-Drenthe vangt momenteel ruim 260 vluchtelingen uit Oekraïne op. Op verzoek van het Rijk en de provincie wordt dit aantal volgend jaar verdubbeld. De aanhoudende oorlog in Oekraïne en de toestroom van vluchtelingen uit dat land maken het nodig.
Het gemeentebestuur van Midden-Drenthe wil een redelijke bijdrage leveren aan de opvang van vluchtelingen. De bestaande locaties voor Oekraïners, verspreid over de gemeente, worden waar mogelijk uitgebreid. Ook wordt gezocht naar nieuwe plekken en gebouwen die geschikt zijn. De gemeente probeert volgend jaar voor in totaal 535 mensen uit Oekraïne huisvesting en opvang te regelen.
Onder regie van de provincie verzorgen de twaalf Drentse gemeenten de verdeling van vluchtelingen. Afgezien van de vraag naar opvanglocaties voor Oekraïners is er ook behoefte aan opvangplekken voor minderjarige asielzoekers. Midden-Drenthe zoekt nog naar een locatie voor 50 minderjarige vluchtelingen.
In Drenthe zijn er op dit moment voldoende opvangplaatsen voor meerderjarige asielzoekers en is er nu geen behoefte aan vestiging van een nieuw asielzoekerscentrum. Van de gemeente Midden-Drenthe wordt voor de doelgroep meerderjarige asielzoekers op dit moment ook geen verdere inspanning verlangd.