Dag en nacht extra bussen naar TT en festivalnachten in Assen

Stadsbus Assen met speciale TT-bestickering. Foto: OV-bureau Groningen Drenthe
Stadsbus Assen met speciale TT-bestickering. Foto: OV-bureau Groningen Drenthe
Foto:

Van 27 tot en met 30 juni vindt de TT Assen en het TT-festival plaats. Beide evenementen zijn goed bereikbaar met extra (nacht)bussen en (nacht)treinen. Gedurende die dagen rijden bijna 24 uur per dag bussen tussen station Assen en het TT-circuit. Dit is meestal lijn 1 met op veel momenten extra ritten.

Op zaterdag en zondag overdag rijdt speciale Rossi-lijn 46 zonder tussenstop tussen station Assen en het TT-circuit. Veel buslijnen rijden vaker dan gebruikelijk. Zo rijdt lijn 24 Assen – Borger en lijn 51 Assen – Annen – Zuidlaren de hele dag op zaterdag en zondag.

Nachtbussen en nachttreinen

Assen is tijdens het TT-festival donderdag, vrijdag en zaterdag heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Assen rijdt Qbuzz op twaalf routes met nachtbussen. Daarnaast rijden ook Arriva en Drenthe Tours een nachtbuslijn. NS rijdt de nachttrein naar Beilen.

  • Tussen Assen en Beilen rijdt donderdag(nacht) Qbuzz lijn 22. Vrijdag- en zaterdagnacht rijden nachttreinen van de NS tussen Assen en Beilen.
  • Tussen Witterzomer, Witten en de halte bij het Hertenkamp in Assen rijdt pendelbus lijn 2 van Drenthe Tours.
  • Naar de wijk Marsdijk in Assen rijdt lijn 1 in de TT-festivalnachten dit jaar voor het eerst.
  • De buslijnen van Smilde – Dieverbrug (lijn 20) en Hooghalen – Westerbork (lijn 23) naar Assen rijden dit jaar vaker dan vorig jaar.

Een volledig overzicht van alle nachtbuslijnen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd/tt.

Busschoonmakers

Op vrijdag- en zaterdagavond wordt de meeste drukte in de bussen naar Assen verwacht. Qbuzz zet daarom van 20.00 uur tot 04.00 uur ’s nachts speciale busschoonmakers in om te zorgen dat de bus na aankomst in Assen weer schoon op weg kan.

Reizigers met de (extra) bussen en treinen kunnen eenvoudig in- en uitchecken met de OV-chipkaart en pinpas. Voor pendelbus lijn 46 van het station naar het TT-circuit betalen reizigers hun retourreis vóór het instappen op station in Assen door in- en uit te checken met de pinpas of OV-chipkaart. Of door een retourkaartje te kopen met de pinpas. Voor de pendelbus tussen Witten en het Hertenkamp in Assen is een retourkaartje te koop met de pinpas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen