Behouden vaart voor diamanten koppel Voerman

Foto:

Een bescheiden feestje met de familie. Op die manier viert het echtpaar Voerman uit Witteveen vandaag hun diamanten huwelijk. Coby Voerman-Dekker en Albert Voerman stapten zestig jaar geleden in het huwelijksbootje.  ‘We zijn blij dat het tot nu toe een behouden vaart geweest is’, lacht Coby (89) terugkijkend op zes decennia huwelijk.

Het was liefde op het eerste gezicht weet ze nog goed. ‘Ik was bij vrienden in Utrecht toen Albert langskwam. Dit is de man met wie ik gelukkig ga worden. Dat voelde ik direct. Er was geen spoor van twijfel. Ook niet bij hem gelukkig.’  De ontmoeting in 1962 leidde vijf maanden later al tot het jawoord en anderhalf jaar daarna de geboorte van een tweeling.‘

5000 gulden
Het kersverse echtpaar woonde op dat moment in Hollandscheveld. Albert werkte overdag bij Philips in Hoogeveen en studeerde in de avonduren geneeskunde. Tussen de bedrijven door bedacht Albert Voerman ook even verbeteringen voor de Philishave. Het leverde hem 5000 gulden op. Het geld was welkom want na de tweeling volgde nog een zoon en daarna een dochter.

Zwartemeer
In 1973 vertrok de net afgestudeerde huisarts naar Zwartemeer. Het beviel goed in het grensdorp. ‘We willen wel 1000 gulden geven als je blijft, zeiden ze bij mijn vertrek in 1989’, kijkt dokter Voerman terug. Een vergeefs aanbod, hij ging praktijk houden in Witteveen en is daar ook na zijn pensioen blijven wonen.

Feestmaal
Vervelen doet het echtpaar zich niet. Hij mag graag orgel spelen en wetenschappelijke boeken lezen. Coby is dol op puzzelen, breien, tuinieren en koken. De familie kan dan op deze bijzondere dag dan ook rekenen op een feestmaal. En ongetwijfeld is er morgen ook iets lekkers in petto voor burgemeester Cees Bijl van de gemeente Midden-Drenthe, die dan langskomt.

 

Door Martin Laning. Foto: Albert-Jan Voerman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen