Verdachte aangehouden voor dumpen drugsafval in natuurgebied (video)

Foto: Erik Smit

DE WIJK – De politie heeft dinsdag 20 april in Eindhoven een man aangehouden die wordt verdacht van het dumpen van drugsafval bij De Wijk in juni 2018.

Het gaat om een 22-jarige man uit Eindhoven. Onderzoek van het Team Milieu van de recherche in Noord-Nederland, onder leiding van het Functioneel Parket, heeft geleid tot deze aanhouding.

Het dumpen van dit drugsafval vond plaats bij de Gemeenteweg in De Wijk (Drenthe). Daar werden in juni 2018 enkele tientallen vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen bij een bestelbusje. Bij het aantreffen van de vaten was witte damp te zien, wat werd aangezien voor brandrook. Vier agenten zijn toen met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen heeft een nacht in het ziekenhuis moeten verblijven. In deze zaak worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen