MOEK: 30.000 euro voor voedselbossen en meer leuks

Foto: Gemeente Midden-Drenthe

Beilen- De gemeente Midden-Drenthe heeft zaterdag 30.000 euro verdeeld onder zeventien plannen voor de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht (MOEK). Alle initiatieven vielen in de prijzen en hebben een deel van de prijzenpot mogen ontvangen om hun plan te realiseren.

Voedselbossen
Van de 17 ingediende plannen ontvingen 12 een geldbedrag variërend van € 850,- tot € 1.700,-. 5 plannen kregen een hogere beloning:
 Bos en ommetje groep Witteveen, aanleg voedselbos € 5.600,-
 Rondje Beilen, verder ontwikkelen (buurtgerichte) wandelroutes door Beilen € 4.100,-
 Werkgroep Broekbosje Lievingerveld, aanplant van voedselbos en bomen € 3.500,-
 Werkgroep Moeshoek Plaatselijk Belang Broekstreek, irrigatiesysteem gezamenlijke moestuin € 2.400,-
 Dierenweide Stroomdal, bouw een duurzame siervogel volière € 2.400,-

Fanatiek
Wethouder Dennis Bouwman kijkt met veel enthousiasme terug op de presentaties: “We vinden het geweldig dat onze inwoners zo fanatiek aan de slag zijn gegaan om plannen voor MOEK te bedenken. De creativiteit spatte ervan af. Er is door iedereen veel werk verzet en dat heeft mooie resultaten opgeleverd! Vooral in coronatijd is dat zeker een compliment waard.”

Jury
De jury, Renate Snoeijing, Rolf Albring, Kees Kuik, maakten de verdeling van het prijzengeld bekend. Wethouder Dennis Bouwman reikte vervolgens de prijzen uit aan de winnaars. De plannen kunnen nu uitgevoerd worden. De gemeente verwacht dat alle plannen van deze MOEK-editie, net als de vorige edities, kunnen worden gerealiseerd.

Meer op www.middendrenthe.nl/moek.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen